top of page

ZOEKTOCHT IN QUARANTAINETIJD

Even een kleine blog vandaag vanuit quarantaine. Hoe gek is deze tijd waarin we met z’n allen verkeren op het moment. Met deze temperaturen wil je lekker luieren in de tuin, een drankje doen op het terras of zoals wij vaak doen lekker naar de dierentuin. Maar op dit moment is dat even allemaal anders. Ook al is mijn zoektocht nu anders dan anders, toch wil ik een kleine update geven.


Om te beginnen gaat het goed met mij en met alle lieve mensen om mij heen. We zorgen goed voor elkaar en houden ons aan de richtlijnen die gegeven zijn. Ik heb al eerder geschreven dat mijn fysieke en mentale batterij sneller leeg is dan voor mijn behandeling. Mijn geneesmiddelen van de homeopaat en mijn bezoeken aan de acupuncturist helpen hierbij. Over de maanden merk ik ook echt een vooruitgang, maar dat gaat in kleine stapjes. Naar de acupuncturist kan ik op dit moment helaas niet maar gelukkig worden de geneesmiddelen van de homeopaat nog steeds aan huis bezorgd. Nu we 24/7 met z’n allen thuis zijn en ook Daan meer thuis is dan anders, is dat voor mij een hele uitdaging. Het is een zoektocht hoe ik mijn energie het beste kan verdelen over Daan en de zorg voor mijzelf. Dat gaat met vallen en opstaan. Gelukkig hebben wij nog steeds elkaar om op terug te vallen hier thuis en nu Daan even niet naar familie kan, hebben we hulp gekregen vanuit de gemeente om Daan in deze tijd toch een paar dagen per week naar de opvang te laten gaan zodat ik mij weer een beetje kan opladen.


Af en toe zit er nog weleens een slechte dag tussen. Op een slechte dag voel ik me vooral heel erg moe. Een vermoeidheid die moeilijk te omschrijven is maar eentje waarop ik het liefst de hele dag in bed wil blijven liggen. Dat doe ik niet, maar op die dagen moet ik extra opletten. Nu met de quarantaine hoef ik op zo’n dag geen afspraken af te zeggen, wat ik normaal gesproken dan doe, maar zorg ik dat ik in mijn dagritme blijf maar nog extra rustig aan doe die dag. Meestal gaat de volgende dag dan alweer een stuk beter.

Tegelijkertijd haal ik ook even de vitamine D voor die dag binnen en een goede hap frisse lucht

In mijn vorige blog schreef ik trots over dat de ‘3maandengrens’ op sportgebied bijna bereikt was. En het is gelukt! Heb de eerste drie maanden achtereen sporten goed volgehouden en ben niet afgehaakt nadat de ‘3maandengrens’ bereikt was. Helaas ging nog geen twee weken later alles dicht. Dit keer ligt het echt niet aan mij dat ik nog steeds trouw betaal voor mijn sportschoolabonnement maar al een paar weken niet geweest ben. Toch ben er niet minder om gaan bewegen. Daan is het liefst de hele dag buiten dus met dit mooie weer wordt er veel gefietst, gewandeld en gevoetbald en daar kan ik heel erg van genieten. Tegelijkertijd haal ik ook even de vitamine D voor die dag binnen en een goede hap frisse lucht, uiteraard rekening houdend met de 1,5 meter afstand tot anderen.In mijn vorige blog heb ik jullie laten weten dat ik op zoek ben naar een fijne plek voor stiltedagen of een retraite. Door corona is het even afwachten hoe dit weer vorm gaat krijgen, maar ik ben heel blij met de handvatten die ik van jullie heb gekregen. Heel erg bedankt voor alle fijne tips!


Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

 

Wil je me helpen bij mijn zoektocht naar het onzichtbare pilletje? Dat kan! :-) Klik [hier] voor meer info.


Na al deze tekst over mij, vind ik het super leuk om ook even iets van jou te horen. Laat een reactie achter, ik lees ze allemaal met veel plezier!

1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Aimée Verel
Aimée Verel
Apr 20, 2020

Fijn om te horen dat iedereen oké is en jij je ook in deze situatie weer zo sterk en oplossingsgericht doorheen weet te slaan! Je bent een kanjer!

Like
bottom of page