top of page

Put a cherry on top

Eind mei, nog in quarantaine, schreef ik voor het laatst. Inmiddels ziet het straatbeeld er alweer iets anders uit. Er mag langzaam meer en dat vind ik fijn.


Ook de reguliere zorg is inmiddels weer opgestart en mijn controlescan kan gelukkig gewoon plaatsvinden komende maand. De balans in wat ik wel en niet kan doen op een dag blijft zoeken, maar ik weet steeds beter wanneer ik even rust moet pakken. Ondanks dat een aankomende scan me altijd wat onrustig maakt, voel ik me over het algemeen goed. Graag wil ik jullie vandaag wat meer vertellen over onze stichting Cherries on Top waar wij achter de schermen al een hele tijd druk mee zijn.


Met de zin: “Ik heb geen goed nieuws…” startte mijn weg als iemand met kanker anderhalf jaar geleden. Mijn wereld stond even helemaal stil. Schrik, verdriet, angst, spanning, stress…de ergste ziekte die je kon krijgen, zo voelde het destijds, had ik. En de vooruitzichten waren in het medische circuit ook niet goed, want het medicijn voor genezing was en is er nog niet.

Dus wat nu? De knop ging om. Ik wil leven, zo lang, zo gezond en zo gelukkig mogelijk. Dus wat kunnen we doen? Het medische circuit had geen oplossing voor me. Daarom ben ik deze blog gestart, op zoek naar het onzichtbare pilletje. Door jullie hulp kan ik op zoek naar wat er nog meer te bieden is dan de reguliere zorg. Wat kan ik doen om te zorgen dat mijn lijf zelf de kanker zo goed mogelijk onder controle kan houden, en wat mij betreft zelfs volledig uit mijn lijf kan gooien.

Dus wat nu? De knop ging om. Ik wil leven, zo lang, zo gezond en zo gelukkig mogelijk. Dus wat kunnen we doen?

Maar wat is er verder nodig om kanker de wereld uit te helpen? Hoe kan ook de reguliere zorg een handje geholpen worden? Onderzoek was het antwoord. Er is nog zoveel onbekend over deze ziekte. En wat is er nodig voor onderzoek? Heel veel geld, tijd, en wat slimme koppen. En dat is waar Cherries on Top om de hoek komt kijken.

Gelukkig zijn er in Nederland en wereldwijd al een hoop stichtingen die geld inzamelen voor kankeronderzoek. Daardoor hebben er ook al veel positieve ontwikkelingen op het gebied van de genezing van kanker plaats kunnen vinden. Maar het probleem van kanker is dat het zoveel vormen en gezichten kent. Het is niet een en dezelfde ziekte wat met een en dezelfde behandeling genezen kan worden. Van de complexiteit van deze ziekte heb ik inmiddels veel geleerd. Dat er nog een lange weg te gaan is om alle kankers inclusief de mijne te kunnen genezen is mij ook duidelijk geworden. Maar dat ze ooit te genezen zijn, daar ben ik van overtuigd. Het is dus niet de vraag óf er een medicijn komt, maar wanneer. Het medicijn zelf uitvinden kan ik niet, maar me inzetten om die dag waarop kanker te genezen is dichterbij te laten komen, dat kan ik wel.

Samen met Erik en Eline en vrienden Kees en Rémon zijn we daarom vrij snel na mijn diagnose de stichting Cherries on Top gestart. Met Cherries on Top willen we jaarlijks geld ophalen voor kankeronderzoek. Veel geld. Dat willen we doen door de angst en het verdriet rondom kanker om te zetten in hoop en strijdbaarheid, en zo op elke dag een dikke vette kers te kunnen zetten. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk dat is om zo betekenis te kunnen blijven geven aan je dagen wanneer een levensbedreigende diagnose je treft. Er is nog teveel om van te genieten en voor te leven, zeker als je net een kindje op de wereld hebt gezet. Natuurlijk is er verdriet, soms angst, veel onzekerheid, en rouw dat het leven anders loopt dan gedacht. Maar hoop en positiviteit houden me overeind. En deze hoop en positiviteit vinden in een traject vol chemo, bestraling, ziekenhuisbezoeken en slechte uitslagen is soms lastig. Daarin ben ik niet alleen. Handvatten om de hoop en strijdbaarheid vast te houden zijn dan ook meer dan welkom. Essentieel zelfs wat mij betreft. En die handvatten, die willen we bieden met Cherries on Top.

Ons platform Cherries on Top biedt de mogelijkheid om te doneren aan baanbrekend kankeronderzoek. Je kan zelf kiezen aan welke kankersoort je wil doneren. Het unieke van ons platform is daarbij dat 100% van de donatie terecht komt bij het onderzoek. Niets gaat verloren aan overheadkosten.

Daarnaast biedt ons Cherries on Top de mogelijkheid om zelf ook in actie te komen en zo geld op te halen voor kankeronderzoek. Ook hiervan gaat 100% naar het onderzoek, en niets naar overhead. Niet iedereen kan het medicijn zelf gaan uitvinden, hoezeer je dat ook zou willen zodra iemand in je omgeving getroffen wordt door kanker. Maar onze acties zijn zo divers, dat ervoor werkelijk iedereen wel een actie tussen zit die binnen de mogelijkheden valt. Van een marathon rennen, tot touwtrekken, honden wassen, koekjes bakken of je nagels laten groeien. You name it, bij ons kan je er geld mee ophalen. Een profiel aanmaken is simpel. Het platform doet de rest.

En last but not least, hebben we een prachtige webshop waarin we producten verkopen die kankerpatiënten en hun omgeving hoop en strijdbaarheid biedt. We leveren wereldwijd, want kanker kent geen grenzen. Van de winst van de webshop gaat ook maar liefst 80% direct naar kankeronderzoek. Zo kan je niet alleen iemand een hart onder de riem steken, maar draag je ook nog eens bij aan een oplossing voor deze ziekte.


Positiviteit en hoop, daar put ik iedere dag kracht uit. Zo lukt het om te leven met de diagnose in plaats van geleefd worden door de diagnose. Ik ben er dan ook enorm trots op om onderdeel te kunnen zijn van Cherries on Top.

Cherries on Top gaat dus hard naar op zoek naar het zichtbare pilletje. Want dat zou naast mij heel veel anderen ook helpen aan een beter toekomstperspectief. Chemo en bestraling, ik zou het iedereen willen besparen.


Maar tot die tijd prijs ik mij enorm gelukkig met de hulp en steun die ik krijg voor mijn zoektocht naar het onzichtbare pilletje, die tot nu toe, ik kan niet anders zeggen, hartstikke goed verloopt! Wat ervoor zorgt dat ik al 3 stabiele scans heb kunnen vieren weet ik niet. Maar ik heb ze, niemand pakt me dat meer af, ik ben er dan ook zo enorm gelukkig mee. Ik blijf met jullie hulp dus graag doorgaan met deze zoektocht. Acupunctuur, homeopathie, een gezonde levenswijze voor zowel lichaam als geest, ik grijp alles aan om mijn immuunsysteem sterker te laten zijn dan de kanker. En daar blijf ik verslag van doen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen; dankjulliewel! Of zoals we dat met Cherries on Top doen… thank you CHERRY much! Op naar een kankervrije wereld..!

Ben je benieuwd naar onze stichting, neem dan eens een kijkje op www.cherriesontop.org

Tot snel!

thank you CHERRY much!
Put a cherry on top!
 

Wil je me helpen bij mijn zoektocht naar het onzichtbare pilletje? Dat kan! :-) Klik [hier] voor meer info.


Na al deze tekst over mij, vind ik het super leuk om ook even iets van jou te horen. Laat een reactie achter, ik lees ze allemaal met veel plezier!

1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 commentaire


Opi Dick
Opi Dick
31 juil. 2020

Fantastisch lieverd. Ik ga je zeker helpen. Heel veel sterkte. Liefs van je opa Dick 💋💖💝

J'aime
bottom of page