top of page

Onthullingen van het onderbewuste & de vriendelijke man


Voor ik mijn blog begonnen ben, heb ik een bijzondere ervaring opgedaan die ik graag met jullie wil delen ook al is het al even geleden.

In vorige blogs heb ik al eerder geschreven over mijn ontmoeting met Fons en Miriam van Stichting Zindividu. Daar startte mijn zoektocht binnen de complementaire zorg naar het onzichtbare pilletje. Na onze afspraak in Hengelo stuurde Fons ons nog een mail na met alle onderwerpen die we besproken hadden en adressen die voor ons wellicht handig waren. Ook bood Miriam in deze mail aan om vanuit haar achtergrond als NEI-coach, een NEI-onderzoek bij mij te willen doen als ik daarvoor openstond. Ik vond dit onwijs lief aangeboden en ook al wist ik toen niet goed wat het inhield, mijn nieuwsgierigheid was gewekt.


Begin april ’19 reden Erik en ik daarom dan ook weer naar Hengelo. Ik nam met Miriam plaats aan de keukentafel die voor mij inmiddels vertrouwd aanvoelde na de vorige ontmoeting. Omdat ik geen idee had wat een NEI coach precies doet, gaf Miriam een korte uitleg over wat ze bij mij zou gaan onderzoeken. Ik ben nog steeds een leek op dit gebied maar ga mijn uiterste best doen om het jullie zo goed mogelijk uit te leggen.


Mij is verteld dat NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en een methode is die ontstaan is uit verschillende disciplines als acupunctuur, bio-kinesiologie, neurowetenschappen en toegepaste psychologie. Met een biotensor wordt contact gemaakt met je onderbewuste. Gebeurtenissen en onverwerkte emoties liggen opgeslagen in het onderbewuste. Zonder dat je het weet kunnen deze onverwerkte emoties en gebeurtenissen zorgen voor fysieke en mentale klachten. NEI onderzoek richt zich op het opsporen van de onderliggende oorzaken van eventuele fysieke en mentale klachten.


Eigenlijk is het een kleine detective die biotensor.

Miriam introduceerde als eerste de biotensor. Stel je een stalen veer voor met een handvat en aan het uiteinde zit een ronde schijf met een gat erin. Miriam legde uit dat ze vragen zou gaan stellen aan mijn onderbewustzijn en dat de beweging van de biotensor het antwoord zou weergeven. Als de biotensor op en neer zou bewegen, was het antwoord ‘ja’ en wanneer de biotensor van links naar rechts zou bewegen, was het antwoord ‘nee’. Eigenlijk is het een kleine detective die biotensor. Je zou denken dat ik na al die onderzoeken in het ziekenhuis niet zo’n fan ben van onderzoeken, maar dit onderzoek klonk niet als intensief, ik hoefde de vragen niet te beantwoorden dat zou mijn onderbewuste voor mij doen. Aan de start werd gecheckt of ik wel echt was wie ik zei dat ik was…gelukkig is Jany Veldstra, geboren op 28-9-1989, ook voor mijn onderbewuste een bekende. Ook werd gevraagd of Erik tijdens het onderzoek aanwezig mocht zijn. Ik vond het goed, maar de bevestiging van mijn onderbewustzijn was toch ook prettig, ook voor Erik.


Het onderzoek begint met het testen van de vijf elementen: vuur, aarde, metaal, water en hout. Er wordt getest welk element niet in balans is. Vanuit de vijf elementen weet de NEI coach of de disbalans zit op het gebied van emoties, het metabolisme, de lichaamsenergie, genetische belasting of op het fysieke vlak.


Door middel van het stellen van vragen kreeg Miriam steeds meer inzicht in mijn gesteldheid met behulp van mijn onderbewustzijn. Wat ik opvallend vond was dat de biotensor wisselend ‘gedrag’ liet zien. Bij sommige vragen bewoog de ‘kleine detective’ zo heftig op en neer dat het de tafel raakte en bij een andere vraag waren de bewegingen wel aanwezig maar veel kalmer. Het ene thema voelde daardoor een stuk belangrijker dan het ander. Of het had meer aandacht nodig dan het andere? Ik heb nog gekeken of Miriam niet druk was die veer te bewegen maar daar kon ik haar echt niet op betrappen ;-)


In mijn geval waren er meerdere elementen niet in balans. Het één was verklaarbaar door de diagnose maar het bracht me ook weer nieuwe inzichten. Zo werd bijvoorbeeld duidelijk dat het me waarschijnlijk goed zou doen om nog meer rust in te bouwen in mijn dagen en meer te gaan luisteren naar wat ik nodig heb in plaats van wat ik denk te moeten doen op een dag. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nog kritischer naar de invulling van mijn dagen ben gaan kijken. Ik zoek nu meer de rust op. In letterlijke vorm door lekker de natuur in te gaan en een wandeling te maken en in figuurlijke vorm door te gaan mediteren. Het bezoek aan Miriam is nu alweer even geleden maar ik heb er nog steeds dagelijks veel baat bij. Wanneer de behandelingen achter de rug zijn, lijkt het me goed om met Miriam weer een afspraak te maken en letterlijk en figuurlijk de balans weer eens op te maken.

Ik was heel benieuwd hoe dit moment met Angelica zou zijn, maar ik vond het ook spannend.

De dag voor het NEI onderzoek had Miriam mij gevraagd of ik ook openstond voor een gesprek met een medium. Ik was erg benieuwd dus na mijn gesprek met Miriam, was daar Angelica. Erik en Miriam verlieten te kamer waardoor Angelica en ik alleen achterbleven aan de vertrouwde keukentafel. Zoals Angelica het zelf omschrijft, heeft ze contact met de spirituele wereld. Tot deze dag in april had ik nog nooit eerder zelf een stap ondernomen in spirituele richting. Het enige dat ik thuis heb liggen is een geboortehoroscoop die ik discutabel vind omdat mijn naam daarin niet goed geschreven staat. Ik was heel benieuwd hoe dit moment met Angelica zou zijn, maar ik vond het ook spannend.


Angelica stelde me snel op mijn gemak door te zeggen dat ze sinds ze wist dat ze mij zou gaan ontmoeten een grote, vriendelijke man zag die mij goed kende. Ohja en deze man stond nu ook achter me in de kamer. Gek genoeg was dat dus heel geruststellend want hoe ze hem beschreef leek het me een fijne vent. Misschien kwam dat ook door de vriendelijke stem van Angelica. Ik kon deze man zelf niet zien maar door de beschrijving die Angelica gaf, kreeg de man voor mij een uiterlijk. Ik mocht zelf niet veel zeggen, ik hoor sommige denken ‘dat zal ze moeilijk hebben gevonden’ maar dit ging goed. Af en toe mocht ik antwoorden op een vraag van Angelica maar alleen met ja of nee. Het was in dit geval dus niet zozeer een gesprek tussen Angelica en mij, maar een gesprek tussen deze man en mij via Angelica. Het was bijzonder welke informatie ter tafel kwam, gebeurtenissen uit mijn jeugd, interesses die ik als kind had, karaktereigenschappen…opvallend hoeveel deze vrouw me wist te vertellen over mezelf zonder elkaar ooit eerder te hebben gezien.Doordat deze man zoveel over mij wist en hij mij goed leek te kennen, werd het gedurende de sessie duidelijk dat het geen bekende van mij kon zijn die overleden is. Deze man was een gids. Volgens Angelica heeft iedereen op z’n minst één persoonlijke gids. Iemand die over je schouder meekijkt, je bijstaat en raad geeft, voor degene die dit kunnen horen. Volgens Angelica zou iedereen het moeten kunnen horen, maar veel mensen staan hier niet voor open of wordt het ronduit overstemt door andere geluiden en bezigheden. Zou dit dan soms het stemmetje in je hoofd zijn waar mensen het weleens over hebben? Ik weet het niet.


Geen idee of alle raad altijd aankomt, maar als deze man mij zo goed kent weet hij dat ik een tikkeltje eigenwijs ben ;-)

Angelica bracht de informatie die er voor me was vanuit de spirituele wereld en toen werd mijn gids stil. Angelica stopte met praten en gaf aan dat alles gezegd was. Zijn zegje was gedaan, de rest is aan mij. Een bijzondere ervaring was dit, waarin emoties aan de oppervlakte kwamen, maar waar ik ook veel steun uit heb gehaald. Ook al kan ik de connectie met de spirituele wereld niet zelf maken, vind ik het eigenlijk wel een fijne gedachte dat er iemand met me meekijkt en raad geeft. Geen idee of alle raad altijd aankomt, maar als deze man mij zo goed kent weet hij dat ik een tikkeltje eigenwijs ben ;-)


Mocht je meer willen weten over NEI coaching of nieuwsgierig zijn geworden wat NEI voor jouw gezondheid kan betekenen, neem dan eens een kijkje op MyChoice. Wil je in contact komen met Angelica dan kun je contact opnemen via Stichting Zindividu.

 

In mijn volgende blog schrijf ik over de mind boost sessie die ik gehad heb in Limburg. Tijdens deze sessie ben ik meer te weten gekomen over hoe je gedachten invloed kunnen hebben op je gezondheid, zowel in positieve als negatieve zin. Lees je weer mee?


Wil je me helpen bij mijn zoektocht naar het onzichtbare pilletje? Dat kan! :-) Klik [hier] voor meer info.


Na al deze tekst over mij, vind ik het super leuk om ook even iets van jou te horen. Laat een reactie achter, ik lees ze allemaal met veel plezier!

2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


info
Jun 20, 2019

Ik heb je blog weer gelezen, bijzonder om te zien welke paden je aan het bewandelen bent, heel veel liefs van deze kant!

Like

Opi Dick
Opi Dick
Jun 20, 2019

Hallo lieverd.Met veel belangstelling heb ik je blog weer gelezen.Ik heb heel veel bewondering voor alle moeite die je doet. Waar ik erg benieuwd naar ben is of je er baat bij hebt, waarmee ik bedoel of je fysiek en mentaal de goede kant op gaat. Buiten de "normale" behandelingen, zoals chemo en bestralingen. Je ziet er trouwens heel goed uit hoor. Ik hoop jullie (jou, Erik, Coco en Daan) binnenkort te ontmoeten. Heel veel liefs en sterkte van je Opi Dick

Like
bottom of page