top of page

Mijn bezoek aan de homeopaat


Op zoek naar het onzichtbare pilletje…


In mijn vorige blog heb ik verteld over mijn bezoek aan Stichting Zindividu waarin Miriam en Fons ons handvatten gaven om naast de reguliere zorg ook de complementaire zorg te onderzoeken. Fons zelf ging o.a. naar een homeopaat. Zelf had ik geen idee wat een homeopaat eigenlijk doet maar als het bij kon dragen aan een nog lang en gelukkig leven dan leek me dit een goede eerste stap om te zetten in mijn zoektocht.Dus niets geen homeopaat in Amsterdam, we gingen naar Almelo!

Heel veel onderzoek voorafgaand aan mijn bezoek had ik niet gedaan. In eerste instantie wilde ik op zoek gaan naar een homeopaat in Amsterdam, wel zo makkelijk leek me. Maar Erik was erg enthousiast geraakt, na de verhalen van Fons, over een homeopaat in Almelo, Ewald Stöteler. Dus niets geen homeopaat in Amsterdam, we gingen naar Almelo! Wonderlijk konden we diezelfde week nog terecht bij Ewald. En ik zeg wonderlijk want Ewald heeft normaal gesproken een wachtlijst van 3-5 maanden, dus toen wij gebeld werden dat er een plekje vrijgekomen was en we de volgende dag al terecht konden, werd de agenda leeg geveegd en reden wij na de bestraling van die dag richting Almelo.


Terwijl we plaatsnamen in de wachtkamer raakte we aan de praat met een man die vertelde al 30 jaar bij de praktijk van Ewald te komen. Ik vond het ongepast te vragen voor welke klachten hij daar kwam, maar deze man was lovend over Ewald. Zonder goed te weten waar we waren, gaf dit al een heel fijn gevoel. Toen vervolgens zijn vrouw uit de behandelkamer kwam en zonder een woord gewisseld te hebben met ons, tegen ons zei: “Jullie zijn in goede handen” was ik helemaal nieuwsgierig. Het voelde nu al als een bijzonder bezoek.


Toen vervolgens zijn vrouw uit de behandelkamer kwam en zonder een woord gewisseld te hebben met ons, tegen ons zei: “Jullie zijn in goede handen” was ik helemaal nieuwsgierig. Het voelde nu al als een bijzonder bezoek.

Ewald bleek een heel vriendelijk en toegankelijke man. Eenmaal plaatsgenomen in zijn kantoor, legde hij uit, in voor ons begrijpelijke taal, wat een homeopaat doet. Ewald is een klassieke homeopaat. Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. De homeopathische geneeskunst spreekt het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam aan. In mijn eigen woorden omschreven is dat een homeopaat er met homeopathische geneesmiddelen ervoor zorgt dat je eigen immuunsysteem weer aan het werk wordt gezet om ziektes in je lijf op te ruimen. Het lichaam wordt met hulp opnieuw in balans gebracht waardoor het weer gaat doen wat het moet doen: goed functioneren en ziektes geen kans geven. Een homeopaat kijkt niet alleen naar je diagnose en je klachten maar naar je hele lijf en jou als mens. Het gaat niet om het aanpakken van de symptomen maar om het aanpakken van de disbalans in je lijf.


Ik werd uitgebreid ondervraagd door Ewald om mijn voorgeschiedenis in kaart te brengen. Vanaf mijn geboorte tot aan nu mocht in zo gedetailleerd mogelijk mijn hele leven de revue laten passeren. En ook al weet ik in grove lijnen best mijn leven te schetsen tot nu toe, het is toch een heuse uitdaging om je te herinneren welke lichamelijke kwalen je als kind hebt gehad, en ohja of je dit ook nog weet van allen andere gezinsleden. Welke gebeurtenissen hebben er plaatsgevonden in je leven die wellicht effect hebben gehad op je lichaam? Ewald maakte het me niet makkelijk. Nadat ik dacht alles te hebben opgehoest, herhaalde hij steevast: “En wat nog meer?”


Aan de hand van mijn verhaal werd het Ewald duidelijk wat nodig was. Ik kreeg een reeks aan homeopathische geneesmiddelen mee, die ik in strikte volgorde tweemaal daags moest innemen, opsnuiven of slikken. Ik had een foto nodig van alle flesjes en potjes om de volgorde te kunnen onthouden. Ewald legde uit hoe de homeopathische geneesmiddelen hun werk zouden gaan doen en wat waar en in welke hoeveelheid goed voor was. Deze middelen, zo bevestigde het ziekenhuis ook, zijn prima in combinatie met de geneesmiddelen van het ziekenhuis te gebruiken. Ewald ontvangt veel mensen met diverse kankersoorten en vertelde ons over zijn ervaringen. Hij had mensen met milde klachten maar ook uitbehandelde kankerpatiënten. Hij heeft tumoren zien slinken en mensen die erg ziek waren weer zien opleven.


De geneesmiddelen reeks

Alles wat hij ons vertelde en alle antwoorden die hij gaf op onze, soms kritische, vragen, daar was voor ons geen speld tussen te krijgen. Het voelde goed om deze manier van behandelen naast de reguliere weg aan te gaan. Deze man kan mij helpen om dit lijf weer aan het werk te zetten. “We gaan je weer beter maken”, zei hij. Met dat in gedachten werk ik me nu dagelijks door de hele rits aan druppels, pilletjes, en dingen die ik op moet snuiven. Alles om bijwerkingen van de chemo te verzachten, en te zorgen dat mijn immuunsysteem weer goed gaat functioneren. Dit voelde als een goede eerste stap in mijn zoektocht naar het onzichtbare pilletje. Scans zullen gaan uitwijzen of het een stap in de juiste richting is, maar die zullen nog even op zich laten wachten. Tot die tijd blijf ik zoeken, al is het een speld in een hooiberg, zolang de huidige behandelingen me maar genoeg tijd geven zal ik die speld samen met jullie gaan vinden.


 

In mijn volgende blog vertel ik hoe de acupuncturist bijdraagt me staande te houden bij de ontbijtjes gif die ik tijdens de chemokuur neem. Lees je weer mee?


Wil je me helpen bij mijn zoektocht naar het onzichtbare pilletje? Dat kan! :-) Klik [hier] voor meer info.


Na al deze tekst over mij, vind ik het super leuk om ook even iets van jou te horen. Laat een reactie achter, ik lees ze allemaal met veel plezier!

4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

4 Comments


Johanneke van de burgt
May 09, 2019

Lieve Jane,

Wat mooi geschreven wederom. Knap hoe je het elke keer weer weet te verwoorden en blijft denken in mogelijkheden! Enorm fijn dat er mensen naar jou als persoon luisteren en kijken naar je hele lijf! Hopelijk allemaal stappen in de goede richting. Ik denk veel aan je! Dikke kus💋

Like

phjmvanderven
phjmvanderven
May 09, 2019

Hoi Jany,

Weer een top verhaal. Als ik het zo lees dan is het nog een hele klus om de diverse pillen en drankjes in de goede volgorde en op tijd in te nemen. Dat komt dus allemaal kijken bij de zoektocht naar het onzichtbare pilletje. Volhouden dus!

Paul van der Ven

Like

Larissa Wagener
May 09, 2019

Lieverd, dank je wel dat je ons meeneemt in de zoektocht! Weer een hele mooie blog! Dikke zoenen voor jullie allemaal

Like

Sanne
May 09, 2019

Hoi Jany,


Mijn man heeft ook een hersentumor. Vorig jaar februari ontdekt. Bij hem ging het net als bij jou, eerst leek het laaggradig, toen hooggradig. Wij hebben ook Fons ontmoet en zijn meteen hetzelfde als hij gaan doen, ook met homeopatie. Wij gaan naar Leiden, onze homeopaat is opgeleid door Ewald en ook bloed fanatiek.

Naast homeopathie en supplementen doet Patrick ook de Rick Simpson kuur omdat we meerdere mensen hebben gevonden die denken dat dat hun tumor heeft doen verdwijnen. Tja je probeert alles hè....

Op FB “een petje voor patje” houden wij zijn updates bij. Als je het leuk vindt om te kijken ben je welkom. Wij proberen positief te blijven. Soms moeilijk maar het lukt aardig.

Like
bottom of page